Ciorba radauteana

de La Ancuta in Ciorbe, 27 Dec 2010 | 20126 vizualizari

 

Ciorba radauteana este asemanatoare celei de burta, doar ca nu e la fel de grasa si e mai dulceaga.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui (eu am folosit de curcan)
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1/2 radacina de telina
  • 2 ardei
  • 3 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 7-8 catei de usturoi
  • leustean verde
  • patrunjel verde
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Se spala carnea si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este nevoie.
Legumele se spala, se curata si se taie bucati marunt. Eu las legumele in ciorba. Daca doriti sa le scoateti, atunci va trebui sa le taiati bucati mai mari. Se adauga toate legumele peste carnea care fierbe si se potriveste de sare.

Cand carnea este fiarta se scoate pe o farfurie. Se lasa putin sa se raceasca apoi se rupe fasii si se pune inapoi in oala. Adaugam usturoiul pisat si mai lasam sa fiarba putin.
Intr-un caston luam doua polonice de ciorba radauteana si o lasam sa se racesca putin.
Galbenusurile se amesteca cu smantana si o lingura de faina. Adaugam ciorba racorita si amestecam bine.

Tragem oala de pe foc si adaugam galbenusurile cu smantana (oala cu ciorba radauteana nu trebuie sa fie pe foc, ca sa nu se taie smantana).
Mai punem ciorba sa dea cateva clocote, adaugam zeama de lamaie si potrivim de sare.
Stingem focul si adaugam leusteanul verde taiat marunt.

Ciorba radauteana se serveste calda cu ardei iute si zeama de lamaie, dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

alexana2008 1

04.01.2011, 14:39

tre sa fie tare buna.
abia ce am facut o ciorba de curcan acrita cu zeama de varza...dar urmatoarea pe lista e ciorba ta.

La Ancuta 1

04.01.2011, 15:53

Alexandru sper sa iti placa. Noua ne place foarte mult ciorcita asta

La Ancuta 1

04.01.2011, 16:02

Kamy ... este o ciorba traditionala acelei zone

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana cu pui